Mar
Lidt om fremtiden
Hej alle!
Som I nok har bemærket, så har der været radio silence siden sidste party. Det skyldes, at vi er ved at finde ud af, hvad vi kan gøre for at føre foreningen videre.
Som I måske kan huske, så har vi mistet vores status som folkeoplysende forening. Det betyder, at Randers Kommune ikke længere vil lade os benytte kommunale lokaler, såsom Langå Skole, til overnatningsarrangementer.
Vi har været i dialog med kommunen, for at finde ud af, hvor meget vi skal pille i vores eksisterende form, for at vi kan blive ved med at være på Langå Skole. Det har desværre ikke været specielt frugtbart, da der i Randers Kommune har nogle ret strenge retningslinjer for, hvem der må benytte deres lokaler.
Vi er derfor i gang med at lede efter andre lokaler. Så langt har vi ikke haft meget held, men jagten fortsætter. Der bliver desværre intet party til foråret som vi plejer, men vi håber at vi kan stable et arrangement på benene senere i år.
Tak for jeres opmærksomhed – og på gensyn snart.
Med de venligste hilsener,
CREW
Q: Gider Langå Skole ikke have os længere?
A: Vi har et godt forhold til Langå Skole. Vi passer på tingene, vi gør rent efter os selv, og der har aldrig været ballade. Vi har også opgraderet skolens el-installationer for egen regning. Udleje af skolens lokaler skal dog ske igennem kommunen, og det er her skoen trykker.
Q: Så det er altså Randers Kommune, der ikke gider os?
A: Randers Kommune vil kun sætte deres lokaler til rådighed for “folkeoplysende godkendte foreninger”. Vores foreningsstatus er blevet nedgraderet fra at være en folkeoplysende godkendt forening, til blot en almennyttig forening.
Q: Hvorfor er I ikke længere en folkeoplysende godkendt forening?
A: Grunden til at vi er blevet nedgraderet til en almindelig forening, ligger i at Randers Kommune har valgt at stramme op på deres retningslinjer.
Kort (men lidt upræcist) er forskellen, at kun en folkeoplysende godkendt forening er tilskudsberettiget. Til gengæld er der en række krav, der skal overholdes.
Langå Nanolaug har aldrig søgt om tilskud fra Randers Kommune. Dog har Randers Kommune fastsat retningslinjerne således, at lokaleudlejning med overnatning betragtes som et kommunalt tilskud, og derfor bliver vi fanget af de strikse krav.
Q: Hvad skal der præcist til, for at I igen kan blive en folkeoplysende godkendt forening?
A: Randers Kommune har, til forskel fra mange af landets andre kommuner, nogle meget stramme krav. Eksempelvis skal vi som minimum afholde 20 årlige aktiviteter, ligesom vi heller ikke må kræve penge for indgang. Det er meget svært for os at opnå.
Derudover skal vi føre medlemskartotek og opkræve kontingenter. Det har vi gjort før, men det var dræbende kedeligt, og skaber nogle andre problemer for os.
Q: Kan I ikke bare finde nogle andre lokaler?
A: Jo, det vil vi meget gerne, men det er ikke noget man "bare lige" gør. Mange af de faciliteter, der har mulighed for at huse os, er kommunalt ejet, og så er vi lige langt. Andre steder er ret bekostelige, har ingen overnatningsmuligheder, kan ikke dække vores strøm- eller internetbehov, osv. Der er altså mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Vi vil gerne bruge tid på at finde et godt sted, hvor vi forhåbentlig kan være mere end én gang.